Haluan olla rakentamassa hyvinvointia, tasa-arvoa, yhteisöllisyyttä, avoimuutta ja suvaitsevaisuutta Hankoon.
Olen Mi Grönlund, asunut perheeni kanssa Hangossa vuodesta 2014. Koulutukseltani olen teatteritaiteen maisteri ja suunnittelen tohtorin opintojen aloittamista. Työskentelen vapaan kentän taiteilijana ja luovana johtajana edistäen alueellista taidetta. Valtion kulttuuriin kohdistamat leikkaukset kohdistuvat dramaattisesti vapaan kentän ammattitaiteilijoden työskentelyedellytyksiin ja pienten kuntien kulttuuritarjontaan. Vuodesta 2015 olen järjestänyt Hangossa kulttuuritapahtumia, ohjannut teatteria ja koulujen draamatunteja joiden aikana vahvistetaan tunne-ja vuorovaikutustaitoja. Teen yhteistyötä taiteilijoiden, ryhmien, kunnan ja alueen toimijoiden kanssa. Vuoden alusta aloitin työskentelyn Uudenmaan taidetoimikunnassa. Ennen Hankoon muuttoa työskentelin kymmenen vuotta näyttelijänä Suomen Kansallisteatterissa. Aloitin teatterin harrastamisen synnyinkaupungissani, Uudenkaupungin teatterissa. Työkokemusta karttui nuorena monilta eri aloilta ja elämänkokemukset ovat kasvattaneet minusta selviytyjän.
Elämme epävarmoja aikoja ja eriarvoisuus kasvaa maailmassa, Suomessa, Hangossa ja ihmisten arjessa. Puolustan oikeudenmukaisuutta, koulutusta, kulttuuria, avoimuutta ja suvaitsevaisuutta. Heikoimmassa asemassa olevat tarvitsevat enemmän tukea ja meidän täytyy pitää huolta että jokaisella tulee olla mahdollisuus riittävään toimeentuloon, kattaviin julkisiin palveluihin, kohtuuhintaiseen kotiin, laadukkaaseen ja turvalliseen terveydenhuoltoon ja hoivaan.
Haluan olla mukana rakentamassa kaikille Hangon lapsille ja nuorille parempaa arkea, turvaa ja tulevaisuutta. Syrjäytyneisyys perityy ja vanhempien ongelmat heijastuvat lapsiin. Erityisesti vanhempien toimeentulo ja mielenterveys ovat avaintekijöitä. Kouluille tarvitaan riittävät resurssit tukemaan opettajien jaksamista. Yhdenkään lapsen koulumenestys ei saa olla kiinni vanhempien tulotasosta ja jokaisella nuorella ja aikuisella on oltava samat mahdollisuudet tulla toimeen taloudellisesti, onnistua opiskeluissa ja työelämässä. Hyvä arki kuuluu kaikille. Tavoitteeni on vahvistaa oikeudenmukaisuutta, empatiaa ja inhimillistä ajattelua.
Miten ihmiskunta saadaan muuttamaan arvonsa pois hedonistisesta, yksilökeskeisestä, kulutuskeskeisestä ajattelusta kohti inhimillisempää tapaa elää, maapalloa ja sen elämää kunnioittaen? Voimme yhdessä parantaa hyvinvointiamme ja ympäristön tilaa. Meidän tulee miettiä keinoja energian säästämiseen ja kiertotalouden edistämiseen.
Hangon on mahdollisuus kasvaa ympärivuotiseksi luonto-ja kulttuurikaupungiksi. Hangon asukkaille tulee turvata terveellinen ja viihtyisä asuinympäristö sekä luonnon monimuotoisuuden säilyminen. Jokaisella on oikeus taiteen kokemiseen ja harrastamiseen, ja taiteilijoilla on oikeus tehdä työtänsä. Kulttuurin hyvinvointivaikutuksia tulee vahvemmin mitata. Kulttuurihyvinvoinnilla on oma tärkeä asema yhteiskunnallisen keskustelun, demokratian, hyvinvoinnin ja sosiaalisen kestävyyden edistämisessä. Aidot kohtaamiset, koskettavat kokemukset ja elämykset luovat inhimillisyyttä ja tukevat henkistä hyvinvointia ja arjen jaksamista. Yhteisöllisyyden rakentaminen on kestävän kehityksen rakentamista.